Politika Privatnosti

ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA NA WEB STRANICI

 

LIČNI PODATAK

Lični podatak je svaka informacija koja se odnosi na identifikovanu osobu, odnosno osobu koja se može direktno ili indirektno identifikovati (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektronske pošte i sl.).

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Pristup web stranici je slobodan i ne zahteva se registracija. Kontaktiranjem putem kontakt-obrazaca ili elektronskom poštom popunjavate svoje podatke (kontakt, ime i prezime, a u tekstu poruke navodite neke podatke o sebi). Ti podaci su dostupni isključivo zaposlenicima firme Digital Azut d.o.o. (u daljem tekstu Digital Azut d.o.o.), kojima su upućeni u svrhu rešavanja vašeg upita. Davanje vaših ličnih podataka je dobrovoljno. Ne obrađujemo više ličnih podataka nego što je zaista potrebno za odgovor na vaš upit.

ŠTA SU KOLAČIĆI?

Ova web stranica koristi tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke sačuvane u memoriji vašeg uređaja putem vašeg pretraživača. Oni čuvaju određene informacije (npr. korišćeni jezik ili postavke stranice) koje vaš pretraživač može (zavisno od veka trajanja kolačića) ponovo preneti nama prilikom vaše sledeće posete našoj web stranici. Mi koristimo dve kategorije kolačića: (1) funkcionalne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost naše web stranice bila smanjena i (2) dodatne kolačiće koji se koriste za analizu web stranice i u marketinške svrhe.

Dodatne kolačiće koristimo samo uz vašu prethodnu saglasnost. Prilikom vaše prve posete našoj web stranici, pojaviće se obaveštenje koje će od vas zatražiti saglasnost za postavljanje tehničkih i/ili dodatnih kolačića. U slučaju da ste dali svoju saglasnost, postavićemo kolačić na vaše računalo, a oglas se neće više pojavljivati dok je kolačić aktivan. Nakon isteka veka trajanja kolačića, ili ako kolačić aktivno izbrišete u vašem pregledaču, oglas će se ponovo pojaviti prilikom vaše sledeće posete našoj web stranici, i ponovo će se pojaviti poziv za davanje saglasnosti.

Naravno, našu web stranicu možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U bilo kom trenutku možete u vašem pregledaču podesiti ili potpuno deaktivirati korišćenje kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničene funkcionalnosti ili negativno uticati na dostupnost naše web stranice.

ZAŠTITA VAŠIH LIČNIH PODATAKA

Digital Azut d.o.o. poštuje vašu privatnost i obrađuje vaše lične podatke fer i zakonito.

Vaše lične podatke čuvamo u elektronskom obliku i u svrhu zaštite primenjujemo odgovarajuće tehničke, organizacione i kadrovske mere zaštite ličnih podataka i procedure kako bismo sprečili da se ličnim podacima neovlašćeno pristupa.

Za sve informacije o obradi vaših ličnih podataka i sprovođenje vaših prava vezanih za obradu, možete se obratiti na sledeću adresu:

e-mail:

info@digital-azut.rs

Adresa:

Makenzijeva 53, 11000 Beograd, Srbija

sa napomenom „Obrada ličnih podataka”.

PORUKE U ELEKTRONSKOM OBLIKU

Kada nam pošaljete elektronsku poštu (e-mail) sa vašim ličnim podacima po kojima vas je moguće identifikovati, bez obzira na to da li se radi o elektronskoj pošti sa pitanjem ili to činite putem kontakt obrazaca koji se nalaze na web stranici, a koji nam dostavljate elektronskom poštom, mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja vaših upita.

OTKRIVANJE PODATAKA TREĆIM STRANAMA

Digital-azut.rs može pozvati treće osobe da obrade lične podatke u ime i isključivo u svrhu poslovanja Digital-azut.rs (npr. Institucije za istraživanje tržišta).Digital-azut.rs će primeniti odgovarajuće mere kako bi osigurao da takva treća osoba obrađuje podatke isključivo na način na koji je Digital-azut.rs ovlašćen da ih obrađuje;

Digital-azut.rs može iznositi lične podatke trećim osobama ako njegov korisnik tako zatraži (registracijom, zahtevom za ponudom, itd.), ako je to inače potrebno da bi se pružila usluga zahtevana od korisnika ili ako je Digital-azut.rs izričito obavestio korisnika o činjenici da će se njegovi/njihovi podaci izneti. U izuzetnim slučajevima (npr. zloupotreba), podaci korisnika mogu se izneti i trećim osobama za druge svrhe navedene u ovoj izjavi o privatnosti podataka ili radi svrhe predviđene zakonom. Digital-azut.rs ne može kontrolisati, garantovati ili jamčiti da se treće osobe pridržavaju pravila o zaštiti podataka koja se primenjuju na Digital-azut.rs; oni obrađuju podatke u svoje svrhe, moguće i u inostranstvu gde se primenjuju drugačiji propisi.

Digital-azut.rs može izneti lične podatke trećim osobama ako je tako predviđeno temeljem zakona.

Nadalje, Digital-azut.rs može trećim osobama izneti anonimizirane podatke korisnika. Takvi podaci imaju formu koja ne dopušta trećim osobama da saznaju identitet dotičnih korisnika ili to nije verovatno.

Svi zaposleni Digital-azut.rs i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti putem ugovornih odnosa za Digital Azut d.o.o. i povezanim društvima.

BRISANJE I VAŠ PRISTUP LIČNIM PODACIMA

Vaše lične podatke koje ste nam učinili dostupnima čuvaćemo za vreme postojanja web stranice. Ovlašćeni ste u svako doba zatražiti obaveštenje o tome koje vaše lične podatke imamo u našoj bazi elektronske pošte, kao i zatražiti da sve ili neke lične podatke izmenimo ili izbrišemo. To ćete učiniti tako da našem Upravnom odboru putem kontakt adrese info@digital-azut.rs dostavite obaveštenje s vašim zahtevom. Ukoliko postavite jedan od takvih zahteva, uložićemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i sprečimo neovlašćeni pristup ličnim podacima.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

 

Iako preduzimamo dostupne tehničke, organizacione i kadrovske mere u cilju sprečavanja neovlašćenog otkrivanja vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati da neki od ličnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti. Do najveće mere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanetu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem ličnih podataka.